EDUROAM tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban 2019. októberében kiépült az EDUROAM wifi-hálózat.
Ez azt a célt szolgálja, hogy a diákok az épületen belül -- sőt, más EDUROAM wifi-hálózattal ellátott köznevelési intézmények épületén belül -- internetkapcsolattal rendelkezzenek, és ezt elsősorban oktatási célokra használják. Körülbelül úgy kell elképzelni, mint egy szűrt, földrajzi helyhez kötött, de alapvetően korlátlanul használható mobil-internet kapcsolatot.

Az EDUROAM wifi-hálózat használatához felhasználónév-jelszó páros szükséges, és addig jogosultak ennek használatára, ameddig jogviszonyban állnak iskolánkkal.
A hozzáférési adatokat az új diákok a @verespg.hu emailcímükre kapják meg az aktuális tanév szeptemberének első hetében. Kérjük, hogy ezeket az adatokat másokkal ne osszák meg. Az EDUROAM hálózatot működtető KIFÜ naplózza a hálózat használatát.

Az EDUROAM hálózat független a VPG iskolai rendszerétől, mindössze a (majdnem) teljes lefedettségű internet-elérést biztosítja minden alkalmazott és diák számára. Az EDUROAM hálózatból nem érhetők el a VPG saját hálózati erőforrásai (nyomtatók, saját szerverek, hálózati megosztások, stb.)
Az EDUROAM sávszélességéhez, szűréseihez, szabályozásához és egyéb beállításaihoz az iskola rendszergazdájának semmilyen hozzáférése nincs.

Tisztelettel:
Szlovák Miklós

bővebb információk:
https://kifu.gov.hu/
https://www.eduroam.hu/